To Ευρωπαϊκό Ομοσπονδιακό Δίκτυο Ανταλλαγής Πληροφοριών στα Logistics (FENIX) ή αλλιώς “European Federated Network of Information eXchange in LogistiX” –κάνει το δυναμικό του ξεκίνημα! Το Ερευνητικό Έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Connecting Europe Facility of the European Union” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του είναι η βελτιστοποίηση των διαδικασιών στον τομέα των μεταφορών και των  logistics μέσω της εναρμονισμένης ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των 9 βασικών Αξόνων Μεταφοράς της ΕΕ (EU Transport Corridors) έως τον Απρίλιο 2022. Επτά Εθνικά Γραφεία GS1 είναι υπεύθυνα για την Προτυποποίηση και Διαλειτουργικότητα στο projectαυτό. Ο GSAssociation – Greece, ως ένα από αυτά, συμμετέχει στην κοινοπραξία FENIXυποστηρίζοντας την ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών που θα μετασχηματίσουν τον κλάδο των  logistics στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

It’s exciting to see how our standards are making life easier for industries and governments alike, helping them reduce costs and share key data in a smart way to ensure efficient processes. The recent decision of China Customs and GS1 China to promote the application of our barcodes for customs clearance is a significant step forward in our engagement strategy with customs.

China Customs has recently rolled out a GTIN (barcode number) reporting function for its single window declaration system. This represents a key step for the adoption of GS1 barcodes in customs clearance and will help to enhance the standardized import and export customs declarations.

Ο GS1 χαιρετίζει θερμά την απόφαση της GAVI-The Vaccine Alliance, της παγκόσμιας συμμαχίας για τα εμβόλια, να απαιτήσει πρότυπα GS1 και GS1 barcodes, για τη βελτίωση της αναγνώρισης των εμβολίων, της επισήμανσης στην ετικέτα και της ανταλλαγής δεδομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα ανοσοποίησης. Πράγματι, από 1 Οκτωβρίου 2019 και το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου 2021, θα αποτελεί απαίτηση η ύπαρξη GS1 barcode στο δεύτερο επίπεδο συσκευασίας, για προσφορές εμβολίων που θα υποστηρίζονται από τη GAVI, με χρηματοδότηση της UNICEF.

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Σύγχρονα συστήματα και καινοτόμα εργαλεία παρουσιάστηκαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του GS1

Πώς ένας παραγωγός θα μιλάει την ίδια γλώσσα με έναν λιανέμπορο, ώστε οι διαδικασίες να είναι εύκολες και γρήγορες για όλους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα;

Πώς θα διασφαλίσω ότι με οποιανδήποτε λιανέμπορο στην περιοχή μου, στον νομό μου, στην χώρα μου αλλά και οπουδήποτε στον κόσμο θα έχω κοινή γλώσσα και ταυτόχρονα θα διατηρήσω την μοναδικότητά μου;

Με κεντρικό άξονα τους παραπάνω προβληματισμούς,  ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι στο ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Με αφορμή ένα καινοτόμο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα θέμα, ο ΣΕΒΕ επιχείρησε - επιτυχημένα κατά γενική ομολογία των Συνέδρων του - να "παντρέψει" τις εξαγωγές με έναν άλλο πολύ δυναμικό εξωστρεφή κλάδο της οικονομίας, ιδιαίτερα μάλιστα για την Ελλάδα, αυτόν της Ναυτιλίας, στο Export Summit VII, στις 13 Ιουνίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

O GS1 Association-Greece έδωσε το παρόν, εκπροσωπούμενος από τον Δρ. Γεώργιο Σαρανταυγά,  Director, Standards & Solutions, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες μεταφορές και ως εκ τούτου την αναγκαιότητα για διεθνή πρότυπα στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα της ψηφιακής εποχής.