Το 2018, οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες οίνων και οινοπνευματωδών ποτών δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία και τα συστατικά όλων των προϊόντων τους που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές.

Μια κοινή εθελοντική δέσμευση (πρόταση αυτορρύθμισης) από τις ευρωπαϊκές ενώσεις αλκοολούχων ποτών κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2018. Τον Φεβρουάριο του 2019, οι βιομηχανίες οίνων και οινοπνευματωδών ποτών μαζί με τον GS1 in Europe, ξεκίνησαν μια συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσουν τις εταιρείες να τυποποιήσουν τις διατροφικές πληροφορίες και τους τρόπους διάθεσής τους στους καταναλωτές, μέσω του διαδικτύου.

Οι αρχές για τη συνεργασία μεταξύ των Comité Vin, spiritsEUROPE, Open Wise και GS1 in Europe συνοψίζονται στα εξής:

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΒΒΖΕ (Ένωση Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος) συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση ο GS1 Association-Greece, και συγκεκριμένα στην ενότητα «Τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις εταιρείες παραγωγής Ζαχαρωδών Προϊόντων», παρουσιάζοντας πώς «Τα πρότυπα GS1 οδηγούν τη νέα ψηφιακή εποχή – Νέα & Εξελίξεις».

Στα πλαίσια της συμμετοχής του GS1 Association-Greece στην 8η Διεθνή Έκθεση 2021 «Logistics – Εφοδιαστική Αλυσίδα», εκπρόσωποι του οργανισμού μίλησαν στην εκπομπή Expo News and Conferences του Star Κεντρικής Ελλάδας, και μέσω του σχετικού αφιερώματος ενημέρωσαν για τη συνεισφορά του GS1 στην εφοδιαστική αλυσίδα και πώς τα πρότυπα GS1 οδηγούν τις εξελίξεις στη νέα ψηφιακή εποχή.

O GS1 Association-Greece έδωσε το παρόν στην 8η έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με 10.800 επισκέπτες συνολικά κατά τις τρεις ημέρες λειτουργίας της και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πώς τα Πρότυπα GS1 βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού στην Υγεία και υποστηρίζουν την ασφάλεια των ασθενών.

Η Μελέτη Περίπτωσης του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Εφαρμόζοντας τα Διεθνή Πρότυπα GS1 σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, o κ. Σωτήριος Τσιάφος – Τσιάρας, στρατιωτικός φαρμακοποιός, και ο κ. Σαμουήλ Λάππας, στρατιωτικός νοσηλευτής, θα μοιραστούν όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής των διεθνών προτύπων GS1 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το 2019, το νοσοκομείο βραβεύτηκε διεθνώς με το βραβείο "GS1 Healthcare Implementation Case Award" καλύτερης εφαρμογής κωδικοποίησης, σήμανσης και ιχνηλάτησης υγειονομικών υλικών μέσω των GS1 Barcodes.

Η διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 από 2:30μμ μέχρι και 3:30μμ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν πώς:

  • Η χρήση των προτύπων GS1 απλοποιεί την καθημερινότητα του νοσηλευτικού προσωπικού και διασφαλίζει περαιτέρω την ασφάλεια των ασθενών.

  • Η ευαισθητοποίηση, η συμμετοχή και η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού σε νέες τεχνολογίες δημιουργεί την απαραίτητη κουλτούρα για επιτυχημένη διοίκηση αλλαγών.

  • Να υιοθετούν βιώσιμες στρατηγικές για τη χρήση GS1 προτύπων και barcodes στις καθημερινές διεργασίες τους.

  • Να αξιοποιούν τα συνολικά οφέλη της υιοθέτησης των προτύπων GS1 στην αλυσίδα εφοδιασμού και στις κλινικές διαδικασίες του νοσοκομείου.

  • Να εφαρμόζουν βασικές παραμέτρους για πρακτική/λειτουργική χρήση barcodes σε οποιοδήποτε επίπεδο του νοσοκομείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε εδώ

 

HCWebinar