Με αφορμή ένα καινοτόμο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα θέμα, ο ΣΕΒΕ επιχείρησε - επιτυχημένα κατά γενική ομολογία των Συνέδρων του - να "παντρέψει" τις εξαγωγές με έναν άλλο πολύ δυναμικό εξωστρεφή κλάδο της οικονομίας, ιδιαίτερα μάλιστα για την Ελλάδα, αυτόν της Ναυτιλίας, στο Export Summit VII, στις 13 Ιουνίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

O GS1 Association-Greece έδωσε το παρόν, εκπροσωπούμενος από τον Δρ. Γεώργιο Σαρανταυγά,  Director, Standards & Solutions, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες μεταφορές και ως εκ τούτου την αναγκαιότητα για διεθνή πρότυπα στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα της ψηφιακής εποχής.

Οι ιδιοκτήτες επώνυμων προϊόντων (brand owners) διαθέτουν ολοένα και περισσότερο χρόνο στο να προσαρμόζουν τα δεδομένα για τα προϊόντα τους σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και ανάλογα με τις διαφορετικές απαιτήσεις των εμπόρων λιανικής, με αποτέλεσμα πολύπλοκες διαδικασίες και χαμηλής ποιότητας ή ελλιπή δεδομένα.

Με τη στήριξη του Consumer Goods Forum, ο GS1 δρομολόγησε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός απλουστευμένου και εναρμονισμένου μοντέλου για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ποιότητα στα δεδομένα. Ένα παγκόσμιο συμφωνημένο σύνολο υποχρεωτικών δεδομένων για τα προϊόντα, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την αποτελεσματικότητα του διεθνούς εμπορίου, που τελικά  θα οδηγήσει σε καλύτερη καταναλωτική εμπειρία και περισσότερες πωλήσεις.

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1/4/2019 το TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” με θέμα τις εξαγωγές στην αγορά των ΗΠΑ από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρουσία μελών του Επιμελητηρίου και αρκετών εξαγωγέων προϊόντων στις ΗΠΑ.

Το TradeUSA Workshop “Prepare-Plan-Execute” απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις που στόχος τους είναι η διείσδυση ή/και η επέκτασή τους στην αγορά των ΗΠΑ και σκοπό έχει να προσφέρει συνεχή εκπαίδευση στις επιχειρήσεις, προσφέροντας σε βάθος ανάλυση σε κρίσιμα εμπορικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ο GS1 Association Greece ήταν παρών, ενημερώνοντας για τις απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς αναφορικά με την κωδικοποίηση και τη σήμανση των προϊόντων, τις τάσεις τη τεχνολογίας αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς.

Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι προοπτικές για εξαγωγές στις ΗΠΑ είναι άριστες, αρκεί να υπάρχει στρατηγική. Η εξωστρέφεια είναι αναγκαία, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι υπάρχει προσανατολισμός προς τη βελτίωση των προϊόντων,  της συσκευασίας, των καλλιεργητικών πρακτικών, του μάρκετινγκ κλπ. Η επιλογή των καταλληλότερων αντιπροσώπων/διανομέων είναι ιδιαίτερα σημαντική ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητη η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις εγγράφων και κανονισμών.

Οι συμμετέχοντες του TradeUSA Workshop ενημερώθηκαν σχετικά με:

  • Αμερικανική αγορά και Καταναλωτικές Τάσεις

  • Στρατηγική Marketing

  • Προδιαγραφές Συσκευασίας & η αναγκαία προσαρμογή του προϊόντος

  • Υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων:

  • Aξιολόγηση και επαλήθευση συμμόρφωσης προϊόντων προς εξαγωγή στις ΗΠΑ

  • Σημασία του Barcoding

 

Δείτε τη σχετική κάλυψη από τα τοπικά μέσα:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στο Divani Caravel, παρουσίαση του GS1 Association Greece για τις υπηρεσίες του, GS1 Cloud και GS1 Data Pool, που αποτελούν καινοτόμα και δυναμικά εργαλεία για τη σύγχρονη επιχείρηση, με συμμετέχοντες από τον χώρο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας αλλά και ενδιαφερόμενους φορείς, συνδέσμους και εκπροσώπους του Τύπου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 2nd Hellenic Innovation Forum που διοργανώνεται από την Ethos Media, με θεματολογία «Η καινοτομία συναντά την Ελλάδα της ανάπτυξης».

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και οι ερωτήσεις τους για όσα παρουσιάστηκαν, αποδεικνύουν ότι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη χρήση και εφαρμογή των GS1 barcodes αλλά και των νέων τεχνολογιών, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ποικίλες ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τους, στις τοπικές και διεθνείς αγορές, φυσικές και ψηφιακές, ικανοποιώντας ένα σημαντικό ζητούμενο στην πορεία προς την ανάπτυξη.

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «GS1 Association – Greece», ως ο μοναδικός νόμιμος και αποκλειστικά εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes, εγκαινιάζει μία νέα εποχή για την κωδικοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, η οποία περιλαμβάνει καινοτόμες και προηγμένες δυνατότητες, όπως τις υπηρεσίες GS1 Smartsearch, Membercheck, GS1 Cloud και BlockChain. Ταυτόχρονα, το GS1 Association – Greece συνδράμει στην εναρμόνιση των ελληνικών επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις κωδικοποίησης προϊόντων της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, ενθαρρύνοντας μάλιστα αυτές να γίνουν ενεργά μέλη του μέσω μίας φιλικής πολιτικής συνδρομών, που υιοθετεί, ενώ συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών στο έργο της κωδικοποίησης των νέων ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνούΕιδικότερα: