Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 το συνέδριο «Export Summit VIII - Awareness: A Key Factor to Success» του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο οποίος πρωτοπόρησε διοργανώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνέδριο σε τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο, το SEVE LiveOn Expo Complex.

GS1 Association-Greece συμμετείχε στο συνέδριο ως χορηγός αλλά και με ομιλία στο Panel 4 - GREEN SUSTAINABILITY AWARENESS, όπου ο κ. Μάνος-Νικόλαος Παπαδάκης, Applications Executive - Standards Solutions Department, επικεντρώθηκε στη σημασία της κυκλικής οικονομίας, που συνιστά πλέον μία διεθνή στρατηγική, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της Ε.Ε. είναι οι μηδενικοί ρύποι και γι’ αυτό προσπαθεί να οδηγήσει τις οικονομίες των κρατών-μελών σε ένα αειφόρο μονοπάτι.

Η LoRa Alliance® και ο GS1 in Europe συνάπτουν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να διερευνήσουν το συνδυασμό των προτύπων GS1 για την Εφοδιαστική Αλυσίδα με το πρότυπο LoRaWAN® 

Το αρχικό πιλοτικό έργο, αξιοποιεί επιτυχώς τα πρότυπα LoRaWAN και RFID για τη μείωση του κόστους συντήρησης και τη βελτίωση της λειτουργικότητας στη σιδηροδρομική βιομηχανία

Φρέμοντ, Καλιφόρνια - 3 Μαρτίου 2021– Η LoRa Alliance®, ο διεθνής σύνδεσμος επιχειρήσεων που υποστηρίζει το ανοικτό πρότυπο LoRaWAN® για τη δικτύωση μέσω internet (IoT-Internet of Things) δικτύων ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LPWANs) και ο GS1 in Europe, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναπτύσσει παγκόσμια πρότυπα για τη αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων καθώς και την ασφάλεια και τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πολλαπλούς τομείς, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία τους να συνεργαστούν για τη διερεύνηση της χρήσης των δικτύων LoRaWAN από τα πρότυπα GS1, για τη διαχείριση δεδομένων. Ο στόχος των δύο οργανισμών είναι να παρέχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και διαλειτουργικότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού και στις διαδικασίες συντήρησής τους, να ενισχύσουν τη διαχείριση αποθεμάτων και να απλοποιήσουν την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων και συναλασσομένων. Η αρχική συνεργασία εξετάζει τις απαιτήσεις της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τομείς.

Παρουσίαση των δυο συζητήσεων που διοργανώθηκαν από την Deloitte σε σχέση με τη διακίνηση των εμβολίων COVID19:

Executive Dialogue 1

Executive Dialogue 2

Την 2α Απριλίου 2020 εκδόθηκε το υπ’ αριθ. 983/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο το εν λόγω δικαστικό όργανο – κατόπιν αποδοχής και της σχετικής εισήγησης – πρότασης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος της κ. Μαρίας Κόντου, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου «GS1 ASSOCIATION – GREECE» και εκπροσώπου της διοίκησής του για το αδίκημα της απάτης και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη εναντίον της για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (ν. 2472/1997).

Αργυρούπολη, 23 Μαρτίου 2021

Το σωματείο  «GS1 ASSOCIATION – GREECE» ανακοινώνει ότι με αμετάκλητο πλέον βούλευμά του, το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απήλλαξε τη διοίκηση του σωματείου από κάθε κατηγορία περί απάτης καθώς και περί   παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία της είχε αποδοθεί βάσει ισχυρισμών της εταιρείας «520 BARCODE HELLAS».