Ο GS1 Association-Greece συμμετέχει στην online εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 και ώρα 5μ.μ. το ευρωπαϊκό έργο καινοτομίας DIH-World σε σχέση με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) στη Ζύμωση της Επιτραπέζιας Ελιάς.

Το 2018, οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες οίνων και οινοπνευματωδών ποτών δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία και τα συστατικά όλων των προϊόντων τους που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές.

Μια κοινή εθελοντική δέσμευση (πρόταση αυτορρύθμισης) από τις ευρωπαϊκές ενώσεις αλκοολούχων ποτών κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2018. Τον Φεβρουάριο του 2019, οι βιομηχανίες οίνων και οινοπνευματωδών ποτών μαζί με τον GS1 in Europe, ξεκίνησαν μια συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσουν τις εταιρείες να τυποποιήσουν τις διατροφικές πληροφορίες και τους τρόπους διάθεσής τους στους καταναλωτές, μέσω του διαδικτύου.

Οι αρχές για τη συνεργασία μεταξύ των Comité Vin, spiritsEUROPE, Open Wise και GS1 in Europe συνοψίζονται στα εξής:

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ενεργειακή και διατροφική επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αλκοολούχων Ποτών (spiritsEUROPE), παρουσία του Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Vytenis Andriukaitis.

Συγκεκριμένα, η σήμανση των θερμίδων θα τοποθετηθεί στις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών, και συνεπώς και των φιαλών οίνου, με δύο μορφές, αριθμός θερμίδων ανά 100 ml και ανά μονάδα σερβιρίσματος.

Όσον αφορά τα συστατικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν τις πρώτες ύλες στην ετικέτα για όλα τα απλά αλκοολούχα ποτά και τη βότκα. Για τα συστατικά επίσης, η επισήμανση θα είναι προσβάσιμη μέσω smartphone. Τα πρότυπα αναπτύσσονται σε συνεργασία με τον Διεθνή Oργανισμό GS1 και θα είναι διαθέσιμα μέσω ανοιχτών εφαρμογών, οι οποίες μπορούν επομένως να αξιοποιηθούν μέσω των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρία-μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ένα διήμερο προώθησης των ελληνικών παραδοσιακών προïόντων στις 22-23 Μαΐου 2017 στην Καβάλα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβαν χώρα συναντήσεις B2B μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Ο σύνδεσμός μας GS1 Association Greece υποστήριξε τις εργασίες του συνεδρίου ενώ ο Δρ. Γιώργος Σαρανταυγάς, Director - Standards & Solutions του GS1 Association Greece συμμετείχε με ομιλία του.

Ο GS1 Association Greece συμμετέχει ως  Χρυσός Χορηγός στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας, το Σάββατο 4/2/2017 θα πραγματοποιηθεί ομιλία μας με θέμα

Διεθνή Πρότυπα GS1: Ενσωμάτωση των απαιτούμενων πληροφοριών σε ένα GS1 Barcode για την ιχνηλάτηση του κρέατος στην Ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα

κατά την οποία θα παρουσιάσουμε πώς η εφαρμογή προτύπων βελτιστοποιεί την εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος για τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα προσθέτει στην ασφάλεια των καταναλωτών, καθιστώντας αποδοτικότερη την διαδικασία ιχνηλασιμότητας.