Ο GS1 Association Greece συμμετέχει ως  Χρυσός Χορηγός στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας, το Σάββατο 4/2/2017 θα πραγματοποιηθεί ομιλία μας με θέμα

Διεθνή Πρότυπα GS1: Ενσωμάτωση των απαιτούμενων πληροφοριών σε ένα GS1 Barcode για την ιχνηλάτηση του κρέατος στην Ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα

κατά την οποία θα παρουσιάσουμε πώς η εφαρμογή προτύπων βελτιστοποιεί την εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος για τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα προσθέτει στην ασφάλεια των καταναλωτών, καθιστώντας αποδοτικότερη την διαδικασία ιχνηλασιμότητας.

Η τεχνολογία GS1 DataBar σύμμαχος στην ασφάλεια του καταναλωτή

O GS1 Association Greece και η αλυσίδα καταστημάτων COREALIS παρουσίασαν live την εφαρμογή της τεχνολογίας barcode GS1 DataBar, στο χώρο του καταστήματος Corealis στο Μοσχάτο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

Το GS1 DataBar είναι μια νέα γενιά συμβόλων barcode που προορίζονται για χρήση στα σημεία λιανικής πώλησης και επιτρέπουν τη σήμανση πολλαπλών πληροφοριών σε ένα μόνο barcode, όπως το βάρος του προϊόντος, την ημερομηνία λήξης, τον αριθμό παρτίδας, τη χώρα προέλευσης, κλπ.

Οι θεμελιώδεις αρχές του προτύπου GS1 στην ασφάλεια των τροφίμων

Εξασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα όλων των συστημάτων για την ιχνηλασιμότητα, ανεξάρτητα από την επιλογή των τεχνολογικών λύσεων

Φεβρουάριος 2013 - Περιοδικό Τρόφιμα και Ποτά (τεύχος 373) 
Άρθρο του Γιώργου Δημητρακόπουλου, Τεχνικός Σύμβουλος GS1 Association-Greece

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Νέο διεθνές πρότυπο μειώνει τον κίνδυνο επιβλαβών συνεπειών και καθιστά την ανάκληση προϊόντων αποτελεσματικότερη.

Βρυξέλλες, Βέλγιο – 13 Ιουνίου 2012

Ο GS1®, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σχεδιάζει και διαχειρίζεται το διεθνές σύστημα προτύπων για την εφοδιαστική αλυσίδα, ανακοίνωσε σήμερα την επικύρωση ενός νέου διεθνούς προτύπου για την ανάκληση προϊόντων, που συνοδεύεται από έναν Οδηγό Εφαρμογής για τις πρακτικές γνωστοποίησης των ανακλήσεων προς όλους τους εμπλεκόμενους.

Το νέο αυτό πρότυπο επιτρέπει σε όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες γνωστοποίησης και υλοποίησης των ανακλήσεων. Καθορίζει, τυποποιεί και εναρμονίζει τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να καταγράφονται και να γνωστοποιούνται μεταξύ των συναλλασομένων και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας γνωστοποίησης ανάκλησης προϊόντων.