Γιατί χρειάζομαι ποιοτικό έλεγχο στα barcodes μου;

Μία υπηρεσία για να εξασφαλίσετε ότι τα barcodes των ετικετών σας διαβάζονται από οποιοδήποτε scanner παντού στον κόσμο.

Ποιοτικός έλεγχος barcodes Verification

Ένα barcode, προκειμένου να μπορεί να διαβαστεί από τους scanners θα πρέπει να είναι και σωστά εκτυπωμένο.
 
Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Verification, μπορείτε να υποβάλετε για έλεγχο δείγματα των εκτυπωμένων barcodes των προϊόντων σας, ώστε να επιβεβαιώσετε ότι η εκτύπωσή τους είναι σωστή κι έτσι να αποφύγετε τυχόν προβλήματα μη αναγνωσιμότητας, που συνήθως στοιχίζουν πολύ. 
 
Η υπηρεσία Verification παρέχεται δωρεάν στις επιχειρήσεις-μέλη του σωματείου, σύμφωνα και με την εκάστοτε κατηγορία συνδρομής.

Basic

basicΣτην κατηγορία συνδρομής Basic προβλέπεται έλεγχος για 5 ετικέτες. 

Advanced

advancedΣτην κατηγορία συνδρομής Advanced προβλέπεται έλεγχος για 10 ετικέτες.

Premium

levelPrem tr 100x100Στην κατηγορία συνδρομής Premium προβλέπεται έλεγχος για απεριόριστες ετικέτες.

Image
Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων μετρητικών scanner που λέγονται verifiers και οι οποίοι κατατάσσουν τα εκτυπωμένα barcodes ανάλογα με την ποιότητα εκτύπωσής τους. Στη συνέχεια λαμβάνετε από εμάς αναλυτικό report ανά κωδικό GTIN και εκδίδεται και σχετικό πιστοποιητικό, προκειμένου να το κοινοποιήσετε στο συνεργάτες σας. Το πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον ζητηθεί και ως συνοδευτικό μίας εξαγωγής. 
 
Σε περίπτωση που βρεθούν προβλήματα στην εκτύπωση, αυτά επισημαίνονται προκειμένου να διορθωθούν είτε άμεσα είτε σε δεύτερο χρόνο, ανάλογα με την σοβαρότητά τους και την επισφάλεια για την αναγνωσιμότητα του συμβόλου.
  
Ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις συμβολογίες GS1.

Τι χρειάζεται να κάνετε;

Συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση προσδιορίζοντας τον κωδικό GTIN του προϊόντος σας, την περιγραφή του προϊόντος (κατά προτίμηση στην αγγλική γλώσσα) και τον τύπο του ελεγχόμενου barcode.

Στη συνέχεια παρακαλούμε να μας τη στείλετε μαζί με δύο τουλάχιστον δείγματα τελικής εκτύπωσης (δοκίμιο παραγωγής ή κανονική συσκευασία/ετικέτα όπως θα διατεθεί στο εμπόριο). Τα δείγματα της συσκευασίας με barcodes θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και κατά προτίμηση η πλήρης συσκευασία.

Τεχνικές πληροφορίες 

GS1 Symbol Home RGB 2015 04 16

Για τα (1D) γραμμικά barcodes GS1 (EAN/UPC, ITF, GS1 128 κλπ.) ο έλεγχος πραγματοποιείται με βάση το πρότυπο ISO/IEC 15416 Bar Code Print Quality Test Specifications for Linear Symbols.

 

GS1 Symbol Home RGB 2015 04 16

Για τα (2D) δισδιάστατα barcodes GS1 (Datamatrix, Data Bar, QR code κλπ.) ο έλεγχος πραγματοποιείται με βάση το πρότυπο ISO/IEC 15415 Automatic identification and data capture techniques - Bar code symbol print quality test specification -- Two-dimensional symbols.

 

GS1 Symbol Home RGB 2015 04 16

Για εξειδικευμένους τύπους συμβόλων, ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει του προτύπου ISO/IEC 15424 Information technology – Automatic identification and data capture techniques – data carrier identifiers (including symbology identifiers).

 

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να σας στείλω τη μακέτα της ετικέτας για έλεγχο;

Όχι. Ο έλεγχος γίνεται σε πρωτότυπες εκτυπωμένες ετικέτες.

contact rs