Verified by GS1

Το προϊόν αυτό, είναι πράγματι αυτό που νομίζω;

Ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στην τοπική αλλά και την παγκόσμια αγορά.

Ανάγκη για αξιόπιστα δεδομένα

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πληροφορίες επηρεάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες και οδηγούν τις επιχειρηματικές αποφάσεις. Δισεκατομμύρια barcodes σκανάρονται καθημερινά στα φυσικά καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό εμπόριο ανοίγει την πρόσβαση στους καταναλωτές σε εκατομμύρια προϊόντα. Οι ίδιοι, πριν προβούν σε κάποια αγοραστική απόφαση, εξετάζουν τις διαθέσιμες πληροφορίες για το προϊόν που τους ενδιαφέρει, έχοντας πλέον πρόσβαση σε πολλαπλές επιλογές για κάθε προϊόν, από διαφορετικούς προμηθευτές ή από διαφορετικές χώρες ή ακόμη και σε διαφορετικές τιμές.

Ωστόσο, οι λιανέμποροι δεν μπορούν να επαληθεύσουν με βεβαιότητα τις πληροφορίες για τα προϊόντα που πωλούν, μη έχοντας στη διάθεσή τους μια ενιαία πηγή αξιόπιστων πληροφοριών γι΄αυτά. Επομένως για κάθε συναλλαγή, παραμένει η ανησυχία:

 • Για τον πωλητή, αν ο πελάτης έχει παραγγείλει το προϊόν που στην ουσία θέλει με βάση τις πληροφορίες που του δίνονται, και αν τελικά του αποστέλλεται πραγματικά το προϊόν που ζητήθηκε.

 • Για τον αγοραστή, αν παρήγγειλε και τελικά θα παραλάβει το σωστό προϊόν (μέγεθος, χρώμα, υλικό κ.ά.) με βάση τις ανάγκες του.

Τώρα, με το Verified by GS1, όλοι μπορούν να απαντήσουν στην ερώτηση:
“Το προϊόν αυτό, είναι πράγματι αυτό που νομίζω;”

Image

Τι είναι το Verified by GS1;

Το Verified by GS1 είναι ένα παγκόσμιο μητρώο κωδικών για προϊόντα (κωδικοί GTIN ή αλλιώς κωδικοί barcode), το οποίο καλείται να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα:

 1. Σε ποιο προϊόν αντιστοιχίζεται αυτός ο κωδικός barcode;
 2. Είναι αυτός ο κωδικός barcode έγκυρος;
 3. Σε ποια επιχείρηση έχει δοθεί άδεια χρήσης γι’ αυτόν τον κωδικό barcode;

Επίσης καλείται να δώσει οριστική λύση σε κοινές προκλήσεις γύρω από τη μοναδική ταυτότητα ενός προϊόντος, που προέρχονται από κακές πρακτικές στην εφαρμογή των κωδικών GTIN, όπως:

 • Παραλλαγές προϊόντων με τον ίδιο κωδικό GTIN: Ένα προϊόν παρότι διατίθεται σε πολλά χρώματα, εμφανίζεται με τον ίδιο κωδικό GTIN, προκαλώντας περιττές επικαλύψεις και σύγχυση στους λιανοπωλητές, στις αγορές και τελικά στον πελάτη.

 • Ανακυκλωμένοι αριθμοί GTIN: Τόσο τα νέα όσο και τα παλαιά μοντέλα ενός προϊόντος έχουν τον ίδιο κωδικό GTIN, ακόμη και αν τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες έχουν αλλάξει εντελώς.

 • Ίδιο προϊόν με πολλαπλούς κωδικούς GTIN: Το ίδιο προϊόν προσδιορίζεται με διαφορετικούς κωδικούς GTIN, προκαλώντας σύγχυση στο λιανεμπόριο, στις διαδικασίες logistics, κ.α.

 • Χρήση GTIN χωρίς αδειοδότηση: Ορισμένοι brand owners χρησιμοποιούν GTIN που έχουν αποδοθεί σε άλλη εταιρεία.

Μέσω της demo υπηρεσίας Verified by GS1, μπορείτε να αναζητήσετε αξιόπιστες πληροφορίες για ένα προϊόν και να επαληθεύσετε με εγκυρότητα την ταυτότητά του, αφού οι πληροφορίες παρέχονται απευθείας από τον brand owner!

Δείτε εδώ

Πώς λειτουργεί;

Στην υπηρεσία Verified by GS1, που παρέχεται στα μέλη του GS1 χωρίς κόστος, ο brand owner του προϊόντος μπορεί να καταχωρήσει βασικές πληροφορίες για τα προϊόντα του, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως κοινή βάση επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις που τα διακινούν, τους εμπόρους που τα πωλούν ή ακόμη και με τους πελάτες που τα προμηθεύονται, για την επαλήθευση του προϊόντος και την απάντηση στο ερώτημα:

 “Το προϊόν αυτό, είναι πράγματι αυτό που νομίζω;” 

Image
Οι πάροχοι δεδομένων (brand owners, παραγωγοί, κατασκευαστές) προετοιμάζουν και μεταφορτώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων στο Verified by GS1.

Η πλατφόρμα Verified by GS1 τροφοδοτείται μέσω του παγκόσμιου καταλόγου προϊόντων GS1 Registry από τους ίδιους τους brand owners, παραγωγούς και κατασκευαστές των προϊόντων. Η υπηρεσία παρέχει 7 βασικές πληροφορίες για το προϊόν, που παγκοσμίως έχει γίνει αποδεκτό ότι αποτελούν ικανά στοιχεία για να ορίσουν μία μοναδική ταυτότητα (Product ID), ωστόσο η υποδομή της επιτρέπει μελλοντικά να συμπεριληφθούν ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Οι αποδέκτες των δεδομένων (retailers, e-shops, marketplaces, solution providers, data pools) αναζητούν τα δεδομένα και επαληθεύουν την ταυτότητα των προϊόντων.

Όλα τα μέλη του GS1 μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια πλατφόρμα Verified by GS1 για την αναζήτηση των κωδικών GTIN, μέσω οποιουδήποτε εθνικού γραφείου GS1. Επιπλέον, στις χώρες που η υπηρεσία διατίθεται (πολύ σύντομα και στην Ελλάδα), επιτρέπεται και η αναζήτηση μέσω άλλων κριτηρίων π.χ. Χώρα πώλησης, Κατηγορία προϊόντος. Eπιπλέον, πέρα από τη μεμονωμένη αναζήτηση ενός κωδικού, δίνεται και η δυνατότητα άντλησης στοιχείων μέσω API (διεπαφής web).

Ποιοι το χρησιμοποιούν;

Το Verified by GS1 χρησιμοποιείται από κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με την πώληση ή την αγορά προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγέων, των χονδρέμπορων, των διανομέων, των παρόχων λύσεων και των κυβερνητικών οργανισμών) και έχει ανάγκη είτε να καταχωρήσει τον αριθμό GTIN ενός προϊόντος, είτε να επαληθεύσει τον ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος ή την ταυτότητα ενός προϊόντος. Με το Verified by GS1 διασφαλίζεται έτσι η αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχονται στους καταναλωτές, οι οποίοι επίσης έχουν πρόσβαση στο μητρώο για την απευθείας επαλήθευση των στοιχείων ενός προϊόντος.

Εσείς είστε μέσα;

Εάν θέλετε κι εσείς να συμπεριλαμβάνονται τα προϊόντα σας στην υπηρεσία Verified by GS1, ξεκινήστε σήμερα την καταχώρησή τους στην Περιοχή Μελών του GS1 Association-Greece και ολοκληρώστε τη διαδικασία με την οριστική καταχώρησή τους στον παγκόσμιο κατάλογο προϊόντων GS1 Registry.

Η ομάδα εξυπηρέτησης του GS1 Association-Greece είναι διαθέσιμη να σας υποστηρίξει με κάθε τρόπο στη διαδικασία αυτή.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση του

 

Image
Για τους Brand owners
 • Απλοποιημένη διαδικασία κοινοποίησης δεδομένων και ταχύτερος χρόνος διάθεσης στην αγορά
 • Ακεραιότητα εμπορικού σήματος και εμπιστοσύνη του καταναλωτή στο brand
 • Καταπολέμηση των πλαστών και παραποιημένων προϊόντων
 • Εμφάνιση των προϊόντων απευθείας στη διεθνή αγορά και άνοιγμα νέων καναλιών συνεργασίας
Image
Για τους Λιανέμπορους και τα Marketplaces
 • Μειωμένος χρόνος και κόστος συλλογής και επαλήθευσης δεδομένων
 • Εξάλειψη κινδύνων από κακή χρήση GTIN (π.χ. διπλοί κωδικοί), διασφάλιση διαφάνειας και εγκυρότητας δεδομένων στις βάσεις τους
 • Ταχύτερη καταχώριση και συνολικά βελτιστοποιημένες επιχειρηματικές διαδικασίες
  Αναζήτηση νέων προϊόντων για το ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα, από οπουδήποτε στον κόσμο
Image
Για τους Καταναλωτές
 • Πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για τα προϊόντα και καλύτερη αγοραστική εμπειρία
 • Αυξημένη ικανοποίηση και λιγότερες επιστροφές

Επιτυχημένες εφαρμογές

 

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Το Verified by GS1 βελτιστοποιεί την αξιοπιστία των πληροφοριών στην εφοδιαστική αλυσίδα των προϊόντων της Johnson & Johnson.

eMag

eMag

eMAG: Επενδύοντας στην ανάπτυξη με βάση την εμπιστοσύνη σε αξιόπιστα στοιχεία προϊόντων
Τελωνεία της Κίνας

Τελωνεία της Κίνας

SEFAZ

SEFAZ

Verified by GS1 - Εσείς είστε μέσα;

H υπηρεσία Verified by GS1 είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στην τοπική αλλά και την παγκόσμια αγορά. 

contact rs