Τρόφιμα και Ποτά

Τα GS1 barcodes αποτελούν το αξιόπιστο θεμέλιο δεδομένων για τους retailers και τους brand owners, βοηθώντας μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε φυσικά ή διαδικτυακά καταστήματα.

Image

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια τρόφιμα και ποτά ακολουθούν τη διαδρομή από τις φάρμες και τα εργοστάσια προς τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Ο τομέας των τροφίμων έχει υποστεί βαθύτατους μετασχηματισμούς για να ανταποκριθεί στις κανονιστικές και καταναλωτικές απαιτήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την εγγύηση προέλευσης, την ασφάλεια, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Έχοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση, οι καταναλωτές θέλουν όλο και περισσότερο να γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα που καταναλώνουν. Η αξιοπιστία και η ποιότητα είναι λέξεις-κλειδιά.

Σε αυτή την πραγματικότητα, τα πρότυπα GS1 διευκολύνουν την ταυτοποίηση και την επικοινωνία εντός της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, χρησιμεύοντας ως βάση για τη διαδικασία ιχνηλασιμότητας και τα προγράμματα ασφάλειας τροφίμων.

Στον τομέα Τροφίμων και Ποτών, πέρα από την εφαρμογή των προτύπων στα τυποποιημένα και μεταποιημένα προϊόντα, ειδικά στην Ελλάδα ξεχωρίζουν οι εφαρμογές των προτύπων στα φρέσκα προϊόντα, δεδομένου ότι η αγροτική βιομηχανία είναι ένας από τους κύριους τομείς της ελληνικής οικονομίας, με σημασία τόσο για την εγχώρια οικονομία όσο και για τις εξαγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Νέοι ειδικοί κανόνες σήμανσης για τον οίνο και τα αρωματισμένα αμπελοοινικά προϊόντα

Νέοι ειδικοί κανόνες σήμανσης για τον οίνο και τα αρωματισμένα αμπελοοινικά προϊόντα

Δείτε περισσότερα
Φρέσκα Προϊόντα

Φρέσκα Προϊόντα

Ακολουθήστε το ταξίδι ενός φρέσκου προϊόντος και δείτε πώς τα πρότυπα GS1 μπορούν να συμβάλουν στη μετατροπή πολύπλοκων αλυσίδων εφοδιασμού σε απρόσκοπτη, ευέλικτη και διαφανή εμπειρία αγορών.
Ξεκινήστε εδώ
Κανονισμός EU 1169

Κανονισμός EU 1169

Εάν δραστηριοποιείστε στον τομέα των συσκευασμένων τροφίμων, τότε πρέπει να συμμορφώνεστε με τον κανονισμό της ΕΕ για τις πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα EU 1169. 
Δείτε εδώ

Verified by GS1 - Εσείς είστε μέσα;

H υπηρεσία Verified by GS1 είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στην τοπική αλλά και την παγκόσμια αγορά. 

contact rs