Όταν οι πληροφορίες προϊόντος είναι προσβάσιμες και ακριβείς, η επιχείρησή σας είναι κερδισμένη

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Συγχρονισμού Δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού Προτύπων GS1 (GS1 Global Data Synchronisation Network®) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο δεδομένων για προϊόντα στον κόσμο. Το GS1 GDSN επιτρέπει σε οποιαδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε αγορά, να μοιράζεται άψογα τις υψηλής ποιότητας πληροφορίες των προϊόντων. Επειδή οποιουδήποτε μεγέθους εταιρεία έχει την ίδια ανάγκη - έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες προϊόντος - για να ωφελήσουν εντέλει τους καταναλωτές και τους ασθενείς.

Με το GS1 GDSN, το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο προϊόντων μεταφορτώνεται, συντηρείται και κοινοποιείται αυτόματα, διασφαλίζοντας ότι οι εμπορικοί συνεργάτες έχουν άμεση πρόσβαση στις πιο πρόσφατες και πλήρεις πληροφορίες που απαιτούνται για την ανταλλαγή προϊόντων τόσο σε τοπικές όσο και σε παγκόσμιες αγορές.

Οποιαδήποτε εταιρεία που χρειάζεται να στείλει ή να λάβει πληροφορίες προϊόντος μπορεί να επωφεληθεί από το GS1 GDSN αφού εγγραφεί σε ένα Data Pool. Το Data Pool στο οποίο έχετε εγγραφεί, θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε το περιεχόμενο του προϊόντος σας και να το συγχρονίσετε με όλους τους εμπορικούς σας συνεργάτες, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε αξιόπιστα δεδομένα για όλες τις αγορές ταυτόχρονα.

Το περιεχόμενο των προϊόντων σας στο Παγκόσμιο Δίκτυο GS1 GDSN θα ακολουθεί το Διεθνές Πρότυπο Μοντέλο Δεδομένων Προϊόντων GS1 Global Data Model, βοηθώντας να διατηρηθεί μια ενιαία αγοραστική εμπειρία σε κάθε «κανάλι» στο οποίο δημοσιεύονται δεδομένα των προϊόντων σας.

Το Πρότυπο GS1 Global Data Model καθορίζει ένα διεθνώς αποδεκτό, σταθερό πλήθος βασικών χαρακτηριστικών προϊόντων τα οποία χρησιμοποιούνται για την είσοδο προϊόντων σε καταστήματα λιανικής, την αποθήκευσή τους, τη μεταφορά και πώλησή τους. Απλουστεύοντας και εναρμονίζοντας την ανταλλαγή δεδομένων σε όλο τον κόσμο, το GS1 Global Data Model αυξάνει την διαχειριστική αποτελεσματικότητα για τους προμηθευτές – brand owners και τους λιανεμπόρους και βελτιώνει την ακρίβεια και πληρότητα δεδομένων για τους καταναλωτές.

Το GDSN παρέχει ισχυρά οφέλη για την επιχείρησή σας:

  • Μοιραστείτε πληροφορίες προϊόντων σε πραγματικό χρόνο, με όλους τους εμπορικούς συνεργάτες ταυτόχρονα
  • Ελαττώστε το χρόνο διαχείρισης δεδομένων και το κόστος
  • Εξαλείψτε τις μη αυτόματες διαδικασίες και μειώστε τα σφάλματα, επικεντρώνοντας στην ποιότητα
  • Εισάγετε νέα προϊόντα στην αγορά γρήγορα και εύκολα
  • Εξασφαλίστε τη διαφάνεια του εταιρικού brand στους καταναλωτές και τους ασθενείς

 

hellasync 4

 

HS GDSN 3 1 Seal vertical

 

Το HellaSync είναι ένα είδος ηλεκτρονικού καταλόγου (Data Pool), που δημιουργήθηκε από τον GS1 Association Greece για την ελληνική αγορά, με σκοπό την  αποτελεσματικότερη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Πρόκειται για μία πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εμπορικοί συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εισάγουν, αποθηκεύουν,  ανταλλάσσουν και τελικά συγχρονίζουν μεταξύ τους πλήρη, ποιοτικά και αξιόπιστα δεδομένα προϊόντων, με τρόπο απλό και τυποποιημένο.

Το HellaSync βασίζεται στα Πρότυπα GS1 και είναι ένας από τους 44 διεθνείς πιστοποιημένους ηλεκτρονικούς καταλόγους (Data Pools) του Παγκόσμιου Δικτύου Συγχρονισμού Δεδομένων του GS1 GDSN (Global Data Synchronization Network), που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να συνδεθούν με το GS1 Global Registry®, το οποίο μέχρι στιγμής  περιλαμβάνει περίπου 35.000.000 κωδικούς προϊόντων και χρησιμοποιείται ήδη από 63.000 επιχειρήσεις στον κόσμο. Διαθέτει περισσότερα από 300 πεδία για χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως logistics data, marketing data, πληροφορίες απαιτούμενες για την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1169/2011 για τα τρόφιμα κ.α. Το HellaSync είναι εναρμονισμένο και υποστηρίζει το διεθνές Πρότυπο Χαρακτηριστικών Προϊόντων GS1 Global Data Model στα βασικά του (Core) χαρακτηριστικά και όχι μόνο καθώς και τα επτά απαιτητά χαρακτηριστικά του εργαλείου επαλήθευσης εγκυρότητας Κωδικών GTIN “Verified By GS1” (VBG).

 

Βήματα Συγχρονισμού Δεδομένων

 HS HowItWorks

Βασικά Τμήματα Συγχρονισμού Δεδομένων

 

HS tmimata 2

hellasync 3 min

Πλεονεκτήματα, Οφέλη, Στατιστικά...

 bullets


Οφέλη για το Λιανεμπόριο και τους Προμηθευτές τους

   

“Data Pool στα logistics = το συνώνυμο της ακρίβειας διαστάσεων και ιεραρχιών συσκευασίας. Η σωστή πληροφορία στον κατάλληλο χρόνο, αξιοποιώντας την άμεσα  και όχι όταν αυτή απαιτηθεί αλλά πριν ακόμη εμφανιστεί η ζήτηση, διασφαλίζει ακριβέστερη και αποδοτικότερη οργάνωση, μείωση χαμένων ωρών και φορτίων, με λίγα λόγια = Μείωση κόστους, αύξηση παραγωγικότητας & αποτελεσματικότητας εξυπηρέτησης.”

Κορωναίος Παναγιώτης, CEO Synergy, Γραμματέας ΔΣ GS1 Association Greece

 

“Ο συγχρονισμός δεδομένων μέσω του ελληνικού Data Pool ‘HellaSync’, με εντελώς αυτόματο τρόπο (machine to machine) αλλάζει ριζικά τον τρόπο που οι επιχειρήσεις ανταλλάσσουν master data μειώνοντας τους χρόνους επεξεργασίας και απόκρισης σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την αρχική συμφωνία έως την τελική διάθεση στο ράφι, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ευκαιρίες πώλησης.”

Γιάννης Βλαχονικολέας, Innovation & Development Manager, METRO AEBE, Μέλος ΔΣ GS1 Association Greece

 

 

HSadv

Επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία ή τη δυνατότητα χρήσης του HellaSync από την επιχείρησή σας;
Στείλτε μας τις απορίες σας ή ζητήστε συνάντηση στο hellasync@gs1greece.org

Σημειώνεται πως από 1/9/2021, βάσει απόφασης Γενικής Συνέλευσης της 18/6/2021 των μελών του Σωματείου GS1 Association - Greece η παραγωγική χρήση της υπηρεσίας προσφέρεται μόνο σε επιχειρήσεις-μέλη του GS1 AssociationGreece της Κατηγορίας Συνδρομών Premium. Δείτε περισσότερα για τις Κατηγορίες Συνδρομών και τις παροχές αυτών στην ενημερωτική ενότητα Συνδρομών της ιστοσελίδας μας.

 

 

Δείτε ακόμη...

 

thumb HellaSync brochure

 

 HellaSync Data Pool

 

 

button  Περισσότερες πληροφορίες για το GDSN

 

 Χρήσιμα εργαλεία χρηστών HellaSync

 

Συχνές ερωτήσεις (Frequenly Asked Questions – FAQs)…