Νέα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης επιλέγει τον κωδικό GS1 SSCC για να διευκολύνει την κυκλοφορία των δεμάτων που διανέμονται διασυνοριακά

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (CEN) δημοσίευσαν την τεχνική προδιαγραφή (TS 17073) για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες – διασυνοριακές διανομές.

Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας από εκπροσώπους ταχυδρομικών οργανισμών, ψηφιακών καταστημάτων λιανικής πώλησης, υπηρεσιών αποστολής δεμάτων express και άλλων φορέων. Αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Bringing down barriers to unlock online opportunities” για την ενιαία Ψηφιακή Αγορά.

Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση των υπηρεσιών διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων μέσω της χρήσης κοινής και τυποποιημένης ετικέτας δεμάτων, που περιλαμβάνει έναν κωδικό αναγνώρισης για το πακέτο.

Ο GS1 εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο CEN όρισε τον μοναδικό κωδικό GS1 Serial Shipping Container Code (SSCC) για να αναγνωρίζει με μοναδικό τρόπο τα δέματα και να επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στο δίκτυο παράδοσης δεμάτων. Ο GS1 SSCC είναι η φυσική επιλογή αφού πολλές εταιρείες τον χρησιμοποιούν ήδη, όπως και άλλα πρότυπα του GS1, στις διαδικασίες τους.

Με την εφαρμογή της νέας τυποποιημένης ετικέτας δεμάτων του CEN που χρησιμοποιεί ανοικτά παγκόσμια πρότυπα, τα παλαιότερα κλειστά δίκτυα μπορούν τώρα να συνδεθούν για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που θα καλύπτει πλήρως όλη την αλυσίδα διανομής. Οι αποστολείς των δεμάτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια ετικέτα για όλα τα δέματα. Όλοι οι διαχειριστές του δέματος θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον SSCC για να παρακολουθούν πιο εύκολα τη διαδρομή του πακέτου από τον αποστολέα στον καταναλωτή, και, αν υπάρξει ανάγκη επιστροφής του δέματος, μπορούν να παρακολουθούν και τη διαδρομή από τον καταναλωτή στον αρχικό αποστολέα.

Ο GS1 θα συνεχίσει να συμβάλλει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιστοποίησης “CEN” για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας δεμάτων που διανέμονται διασυνοριακά, και καλωσορίζει την ευκαιρία που του δίνεται να συνεργαστεί με τον Ευρωπαϊκό Φορέα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, όπως επίσης και με άλλους οργανισμούς, για την από κοινού προώθηση της τυποποιημένης ετικέτας δεμάτων.

deliver parcel

contact rs