Νέα

Αχαϊα: Στρατηγικός κόμβος ανάπτυξης των logistics στη Μεσόγειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2013 η επιχειρηματική εσπερίδα «Αχαΐα- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Logistics σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Ο GS1 Association-Greece υποστήριξε την πρωτοβουλία αυτή ως χρυσός χορηγός αλλά και συμμετείχε ενεργά, έχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να ενημερώσει και να ανταλλάξει απόψεις με πολλές επιχειρήσεις, τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας όσο και της Δυτ. Ελλάδας.

Η στρατηγική θέση της Πάτρας και ο ρόλος της σαν μια από τις πύλες εισόδου/εξόδου της χώρας μας, καθιστούν τα logistics ιδιαίτερα σημαντικά. Και βεβαίως όλοι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο, αναγνωρίζουν τη βαρύνουσα σημασία που έχουν η τυποποίηση και η υιοθέτηση επιτυχημένων διεθνών πρακτικών και τεχνολογικών «λύσεων». Στην παρουσίασή μας, αναπτύχθηκαν τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η χρήση των προτύπων GS1. Ξεκινώντας από τα GS1 Barcodes, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη χρήση του Συστήματος GS1 στο ηλεκτρονικό εμπόριο (GS1 eCom), στο συγχρονισμό των δεδομένων (GS1 GDSN) για να φτάσουμε σε πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπως το GS1 EPC/RFid και σε εφαρμογές που θα κάνουν σύντομα αισθητή την παρουσία τους στη ζωή μας (ιχνηλασιμότητα, ανάκληση/απόσυρση προϊόντων, mobileCom κλπ).

Η εσπερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η EEL (Ελληνική Εταιρία Logistics) συγκαταλέγεται στα μέλη του GS1 Association-Greece.

Chamber

contact rs