Ένα barcode, προκειμένου να μπορεί να “διαβαστεί” από τους scanners θα πρέπει να είναι και σωστά εκτυπωμένο.

Μέσω της υπηρεσίας Verification, μπορείτε να υποβάλλετε για έλεγχο δείγματα των εκτυπωμένων barcodes των προϊόντων σας, ώστε να επιβεβαιώνεται η σωστή εκτύπωσή τους και να αποφεύγονται προβλήματα μη αναγνωσιμότητας που συνήθως στοιχίζουν πολύ.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων μετρητικών scanner (verifier) οι οποίοι και κατατάσσουν τα εκτυπωμένα σύμβολα barcodes ανάλογα με την ποιότητα εκτύπωσής τους.

  • Για τα (1D) γραμμικά barcode (GS1: EAN/UPC, ITF, GS1 128 κτλ.), με βάση το πρότυπο “ISO/IEC 15416 Bar Code Print Quality Test Specifications for Linear Symbols”.

  • Για τα (2D) δισδιάστατα barcode (GS1: Datamatrix, Data Bar, QR code κτλ.) με βάση το πρότυπο “ISO/IEC 15415 Automatic identification and data capture techniques - Bar code symbol print quality test specification -- Two-dimensional symbols

  • Για εξειδικευμένους τύπους συμβόλων βάση του προτύπου ISO/IEC 15424 Information technology – Automatic identification and data capture techniques – data carrier identifiers (including symbology identifiers)

Η υπηρεσία Verification παρέχεται δωρεάν στις επιχειρήσεις-μέλη του σωματείου.

 

Τι χρειάζεται να κάνετε;

Στείλτε μας την αίτησή σας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax 210 9904271 και αποστείλετε ταχυδρομικώς τα δείγματα προς έλεγχο στην διεύθυνσή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δείγματα της συσκευασίας με barcodes θα πρέπει να είναι πρωτότυπα (κατά προτίμηση η πλήρης συσκευασία) και όχι φωτοτυπίες.