Νέα

TradeUSA Workshop Καλαμάτα: Άριστες οι προοπτικές για εξαγωγές στις ΗΠΑ, αλλά με στρατηγική

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1/4/2019 το TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” με θέμα τις εξαγωγές στην αγορά των ΗΠΑ από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρουσία μελών του Επιμελητηρίου και αρκετών εξαγωγέων προϊόντων στις ΗΠΑ.

Το TradeUSA Workshop “Prepare-Plan-Execute” απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις που στόχος τους είναι η διείσδυση ή/και η επέκτασή τους στην αγορά των ΗΠΑ και σκοπό έχει να προσφέρει συνεχή εκπαίδευση στις επιχειρήσεις, προσφέροντας σε βάθος ανάλυση σε κρίσιμα εμπορικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ο GS1 Association Greece ήταν παρών, ενημερώνοντας για τις απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς αναφορικά με την κωδικοποίηση και τη σήμανση των προϊόντων, τις τάσεις τη τεχνολογίας αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς.

Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι προοπτικές για εξαγωγές στις ΗΠΑ είναι άριστες, αρκεί να υπάρχει στρατηγική. Η εξωστρέφεια είναι αναγκαία, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι υπάρχει προσανατολισμός προς τη βελτίωση των προϊόντων,  της συσκευασίας, των καλλιεργητικών πρακτικών, του μάρκετινγκ κλπ. Η επιλογή των καταλληλότερων αντιπροσώπων/διανομέων είναι ιδιαίτερα σημαντική ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητη η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις εγγράφων και κανονισμών.

Οι συμμετέχοντες του TradeUSA Workshop ενημερώθηκαν σχετικά με:

  • Αμερικανική αγορά και Καταναλωτικές Τάσεις

  • Στρατηγική Marketing

  • Προδιαγραφές Συσκευασίας & η αναγκαία προσαρμογή του προϊόντος

  • Υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων:

  • Aξιολόγηση και επαλήθευση συμμόρφωσης προϊόντων προς εξαγωγή στις ΗΠΑ

  • Σημασία του Barcoding

 

Δείτε τη σχετική κάλυψη από τα τοπικά μέσα:

contact rs