Νέα

3rd Health Innovation Conference

Στόχος του 3ου Health Innovation Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 2019 στο Divani Caravel, ήταν να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις στο χώρο της υγείας από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του διεθνούς συστήματος προτύπων GS1 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Στα οφέλη, από την εφαρμογή του προτύπου που επιτρέπει στα συστήματα του νοσοκομείου και την εφοδιαστική αλυσίδα να «μιλάνε την ίδια γλώσσα», αναφέρθηκε επιγραμματικά ο Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director, Standards & Solutions, GS1 Association Greece.

Ειδικότερα:

  • μειώθηκε χρόνος σε χειρουργεία
  • μειώθηκε ο χρόνος του προσωπικού σε γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • αυξάνοντας το νοσηλευτικό χρόνο
  • βελτιώθηκε η εφοδιαστική αλυσίδα
  • περιορίσθηκε το κόστος
  • βελτιώθηκε η ασφάλεια των ασθενών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον χαιρετίστηκε από τους παρευρισκόμενους η ανακοίνωση αναφορικά με το βραβείο που έλαβε το case study του 401 ΓΣΝΑ, κατά τις εργασίες του GS1 Global Healthcare Conference, στο Άμστερνταμ, προ ημερών.

Υπενθυμίζουμε ότι το 401 ΓΣΝΑ δρα καινοτόμα για τα δεδομένα της χώρας μας, αποφασίζοντας να εφαρμόσει πρώτο τα Διεθνή Πρότυπα GS1 για την κωδικοποίηση, σήμανση, κατηγοριοποίηση και ιχνηλάτηση φαρμάκων και υγειονομικών υλικών καθώς και τα οφέλη  της υιοθέτησης σύγχρονων προτύπων οργάνωσης των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Ο κ. Σωτήρης Τσιάφος - ΤσιάραςΣτρατιωτικός Φαρμακοποιός, MSc Logistics & Supply Chain Management, 401 ΓΣΝΑ παρουσίασε το case study και επεκτάθηκε σε ενδιαφέροντα στατιστικά και συμπεράσματα που έχουν πια προκύψει από τη χρήση GS1 barcode scanning.

"Γλιτώσαμε για παράδειγμα, 30.000 ευρώ το 2018 από υλικά που ήταν έτοιμα να λήξουν", ανέφερε. "Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα γνώσης του αναλυτικού κόστους των υλικών ανά είδος επέμβασης. Παράλληλα, οι διαδικασίες γίνονται ταχύτερα από τις νοσηλεύτριες, υπάρχει λιγότερο cross checking μετά το χειρουργείο, ενώ διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Συντελείται, δε, μια αλλαγή κουλτούρας."

3HIC 2

 φωτογραφία: Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director Standards & Solutions, GS1 Association Greece

 

3HIC

φωτογραφία: κ. Σωτήρης Τσιάφος - Τσιάρας, Στρατιωτικός Φαρμακοποιός, MSc Logistics & Supply Chain Management, 401 ΓΣΝΑ

 

 

contact rs