Τα barcodes της επόμενης γενιάς

Καταναλωτές, brand owners, λιανέμποροι και ρυθμιστικές αρχές, όλοι αναζητούν καλύτερους τρόπους πρόσβασης σε πληροφορίες για τα προϊόντα, σκανάροντας το barcode στη συσκευασία τους.

Δώστε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδεθούν με τα προϊόντα και τη μάρκα σας

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αντίστοιχα μεγαλώνουν και οι προσδοκίες των καταναλωτών. Το QR code που βασίζεται στα πρότυπα GS1, επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να συνδεθούν σε πληροφορίες για το προϊόν και ενισχύουν έτσι τη δέσμευσή τους απέναντι στο brand. Με απεριόριστο, ποιοτικό  περιεχόμενο στα χέρια τους, οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως αλλεργιογόνα, συνταγές, ανταμοιβές, προσφορές και πολλά άλλα.

Τόσο τα QR codes που βασίζονται στα πρότυπα GS1 όσο και τα GS1 DataMatrix, βελτιώνουν με πολλαπλούς τρόπους τις επιχειρηματικές λειτουργίες και παρέχουν νέες εμπειρίες στους καταναλωτές, απλά και μόνο επειδή περιέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες, ενώ εξακολουθούν και σκανάρονται κανονικά στο ταμείο.

Image
Επιχειρηματική αποτελεσματικότητα για τις σύγχρονες απαιτήσεις
Επιχειρηματική αποτελεσματικότητα για τις σύγχρονες απαιτήσεις
Ποιοτική πληροφόρηση για τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών
Ποιοτική πληροφόρηση για τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών
POS της επόμενης γενιάς
POS της επόμενης γενιάς

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα;

Οι λιανέμποροι θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα 2D barcodes

Παρότι το κλασικό 1D barcode δεν πρόκειται να καταργηθεί, οι λιανέμποροι θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να υποδεχτούν ένα σύνολο διαφορετικών barcodes μέσω των POS τους. Κάνοντας προγραμματισμένες κινήσεις, θα διασφαλιστεί η δυνατότητα υποστήριξης των υφιστάμενων συστημάτων σας αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη, κλιμακούμενη σύμφωνα με το δικό σας χρονοδιάγραμμα, ώστε να ξεκλειδώσετε επιπρόσθετες δυνατότητες.

Οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν τη χρήση των 2D barcodes

Ενημερωθείτε για τα 2D barcodes, που μπορούν να ξεκλειδώσουν τη δέσμευση των καταναλωτών απέναντι στο brand σας και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τις πληροφορίες για τα προϊόντα σας για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Περιπτώσεις που περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση των καταναλωτών μέσω κινητής συσκευής

Δεν είμαι ακόμα σίγουρος - πείτε μου περισσότερα για τις επιλογές μου αναφορικά με τα 2D barcodes

Ανακαλύψτε τα άλλα οφέλη των πρόσθετων πληροφοριών

Η κωδικοποίηση περισσότερων πληροφοριών για το προϊόν πάνω στη συσκευασία του, ξεκλειδώνει πολλαπλά οφέλη, καθώς τα 2D barcodes μπορούν να κωδικοποιήσουν όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε για να καλύψετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Οφέλη από πρόσθετα δεδομένα για τη διαχείριση αποθεμάτων

Αποτελεσματικότερη διαχείριση επιστροφών: Οι διαδικασίες επιστροφών μπορεί να είναι περίπλοκες και πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων που συνδέονται με ένα προϊόν, μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που συνδέεται με την επεξεργασία των επιστροφών, παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια για το προϊόν και το ιστορικό του.

Ξεκλειδώστε πολύτιμες γνώσεις με επιχειρησιακές αναλύσεις: Ο εξορθολογισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας, η ενίσχυση των προσπαθειών μάρκετινγκ, η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, η ακριβέστερη πρόβλεψη και πολλά άλλα είναι εφικτά, όταν τα δεδομένα είναι διαθέσιμα για ανάλυση και εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων και επιχειρηματικής γνώσης.

Εκτός από τον κωδικό GTIN, ποιες άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση αποθεμάτων;

Batch/lot number: Οι αριθμοί παρτίδας μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για τη διαχείριση των αποθεμάτων κατά προτεραιότητα (first-in-first-out).

Ημερομηνία λήξης ή ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση: Οι λιανέμποροι που σκανάρουν 2D barcodes με ημερομηνίες λήξης στο απόθεμα και στο ταμείο, μπορούν να παρακολουθούν τη φρεσκάδα των προϊόντων χωρίς να χρειάζεται να ελέγχουν φυσικά οι εργαζόμενοι του καταστήματος το απόθεμα.

Σειριακός αριθμός: Ο σειριακός αριθμός χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των εμπορικών ειδών σε επίπεδο μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μία συγκεκριμένη μονάδας εμπορίας είναι μοναδική και διαφορετική από όλες τις άλλες. Η χρήση των σειριακών αριθμών θα επιτρέψει την ανεξάρτητη παρακολούθηση κάθε προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Πλεονεκτήματα των πρόσθετων δεδομένων για την ιχνηλασιμότητα

Αυθεντικότητα των προϊόντων και ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ενδιαφερομένων: Η διαφάνεια της πλήρους αλυσίδας εφοδιασμού ενός προϊόντος μπορεί να δώσει στις ρυθμιστικές αρχές και στους καταναλωτές πρόσθετη εμπιστοσύνη ότι ένα προϊόν είναι αυθεντικό.

Αποτελεσματικότερες στοχευμένες ανακλήσεις: Εκτελέστε στοχευμένες ανακλήσεις και απομακρύνετε γρήγορα τα επηρεαζόμενα προϊόντα από το ράφι. Μπορείτε ακόμη και δεσμεύσετε αυτόματα τα ανακληθέντα προϊόντα στο POS, ώστε να αποτραπεί η πώλησή τους.

Εκτός από τον κωδικό GTIN, ποιες άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ιχνηλασιμότητα;

Batch/lot number: Ένα ενιαίο barcode που περιέχει πληροφορίες για τον κωδικό GTIN και την παρτίδα ενός προϊόντος, θα μπορούσε να συμβάλει στη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού, δημιουργώντας την υποδομή για ταχύτερες και πιο στοχευμένες ανακλήσεις.

Σειριακός αριθμός: Ο σειριακός αριθμός χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των εμπορικών ειδών σε επίπεδο μονάδας και μπορεί να επιτρέψει την ανεξάρτητη παρακολούθηση κάθε προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Χώρα προέλευσης: Η χώρα προέλευσης είναι ένα άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να είναι επωφελές για το παγκόσμιο εμπόριο, ανάλογα με την περίπτωση χρήσης ή την εφαρμογής του προϊόντος.

Οφέλη από τα πρόσθετα δεδομένα για τη φρεσκάδα και τη διαχείριση αποβλήτων

Διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και των προϊόντων: Η ύπαρξη δεδομένων που υποστηρίζουν τη διαχείριση των κινδύνων στις προμήθειες, τις ανακλήσεις και τις αποσύρσεις, τον εντοπισμό ληγμένων προϊόντων και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της ψυκτικής αλυσίδας, καθιστά τα προϊόντα ασφαλή για τους καταναλωτές και τους τελικούς χρήστες.

Αύξηση της φρεσκάδας των προϊόντων: Μια πραγματική ή αντιληπτή απώλεια φρεσκάδας, μπορεί να επηρεάσει το κατά πόσον το προϊόν χρησιμοποιείται πλήρως στα σπίτια των καταναλωτών ή προσθέτει απόβλητα.

Πρόληψη της σπατάλης και διαχείριση των αποβλήτων: Οι απώλειες που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της παραγωγής, της αποστολής ή της αποθήκευσης μπορούν να αποφευχθούν, εάν τα κατάλληλα δεδομένα είναι διαθέσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης ή επαναχρησιμοποίησης των υλικών μπορούν να υποστηρίξουν τη μείωση του οικονομικού κόστους και του συνολικού αντίκτυπου της διαχείρισης αποβλήτων.

Εκτός από τον κωδικό GTIN, ποιες άλλες πληροφορίες απαιτούνται;

Ημερομηνία λήξης ή ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση: Βελτιώσεις στη διαχείριση της ημερομηνίας λήξης μπορούν να ενισχύσουν την εναλλαγή των προϊόντων για μεγαλύτερη φρεσκάδα και ενδεχομένως να εξαλείψουν τις πωλήσεις ληγμένων προϊόντων. Για τη φρεσκάδα και την πρόληψη της σπατάλης, η "ημερομηνία πώλησης" και η "ημερομηνία λήξης" είναι οι πιο συνηθισμένες, αλλά μπορεί να απαιτούνται ή να προτιμώνται και άλλες.

For freshness and waste prevention, “sell by” and “expiration date” are most common, but others may be needed or preferred.

contact rs